Ζωντανεύοντας τα Ανθρώπινα                         Δικαιώματα

 

Οι μαθητές των δυο τμημάτων της Δ’ τάξης του σχολείου μας με τη βοήθεια οπτικοαουστικού υλικού από την διεθνή οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,Νεολαία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Youth For Human Rights) προσπαθούν να ενημερωθούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά υιοθετήθηκαν και θεσμοθετήθηκαν με την Οικουμενική διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου 1948.

  Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας μας επισκεφτήκαμε στις 23 Ιανουαρίου 2014 το Ειρηνοδικείο  Ν Μουδανιών και το αστυνομικό τμήμα Ν Μουδανιών. Εκεί όπου δικαστικοί και αστυνομικοί λαμβάνοντας υπόψη τους τα άρθρα 7,8,9,10,11 προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τη δουλειά τους και να ανταποκριθούν όσο γίνεται καλύτερα στην προάσπιση αυτών των δικαιωμάτων .

  Οι μαθητές του Δ1και Δ2 απόλαυσαν την εμπειρία που τους προσφέρθηκε να παρακολουθήσουν πραγματικές δίκες στο Ειρηνοδικείο αλλά και να ξεναγηθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής  τους.

  Ευχαριστούμε τους εργαζομένους στο Ειρηνοδικείο αλλά και τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος για την άψογη φιλοξενία και την ενημέρωση την οποία μας παρείχαν.

Τέλος αναφέρουμε τα σχετικά άρθρα της Οικουμενικής διακήρυξης για τα ανθρώπινα δικαιώματα:

Άρθρο 7 Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο .

Άρθρο 8 Τα δικαιώματα μας προστατεύονται από τον νόμο.

Άρθρο 9 Όχι άδικη φυλάκιση.

Άρθρο 10 Έχουμε δικαίωμα για δημόσια δίκη.

Άρθρο 11 Είμαστε πάντα αθώοι μέχρι να αποδειχθούμε ένοχοι .

 

 

 

 

                                                                                                                                             Με την ελπίδα
τα παιδιά  μας να γίνουν  υποστηρικτές
της ανεκτικότητας και της ειρήνης.